Podstata medzinárodnej ekonomickej integrácie Ukrajiny - Greššová, Mária
Zapojenie Ukrajiny ako subjektu svetového hospodárstva je jej zapojenie do všetkých procesov, ktoré sa vo svetovom hospodárstve uskutočňujú, na základe rovnoprávneho členstva. Dôležitá otázka otvorenosti ekonomiky krajiny a jej zapojenie do medzinárodnej ekonomickej integrácie. Snaha Ukrajiny o prehĺbenie spolupráce s rôznymi krajinami sveta a integračnými zoskupeniami.