Demografické premenné a ich vývoj v rozvojových krajinách - Grešš, Martin, 1978-
Rozvojové krajiny ako významný subjekt svetového hospodárstva. Na ich ekonomický rozvoj vplývajú premenné, v rámci ktorých je možné vymedziť demografické premenné ako celkový počet obyvateľov, hustota obyvateľstva, prirodzený prírastok obyvateľstva, migrácia obyvateľstva. Obyvateľstvo vykonáva rôzne ekonomické aktivity, ktoré sa prejavujú v celkovej ekonomickej situácii krajiny.