Vysokoškolský vzdelávací priestor a jeho význam z hľadiska celoživotného vzdelávania - Pčolinská, Lenka
Problematika celoživotného vzdelávania, ktoré sa v súlade s celoeurópskymi trendami považuje za významný nástroj udržateľného hospodárskeho rastu. Úlohy a postavenie vysokoškolských inštitúcií v procese celoživotného vzdelávania. V kontexte významu vzdelávania v budúcej Európe je potrebné legislatívne upraviť postavenie a úlohy CŽV v spoločnosti, ktorá by oba subsystémy spájala. Riešenie je v zakomponovaní integračných mechanizmov v tzv. školských zákonoch, resp. v prijatí nového integračného zákona o CŽV.