Globalizácia a chudoba - Ošková, Silvia, 1979-
Riziká, ktoré znamenajú zvýšenie ohrozenia chudobou a sociálnym vylúčením. Meranie chudoby v kontexte Európskej únie. Riziko chudoby pred a po sociálnych transferoch v roku 2006. Nový systém štatistického zisťovania o príjmových a životných podmienkach: "EU-SILC". Základný ukazovateľ chudoby na Slovensku - dosiahnutý peňažný príjem.