Vymedzenie koncentrácií: Ekonomický verzus právny aspekt - Bobenič Hintošová, Aneta, 1979-
Pojmové vymedzenie koncentrácie. Koncentračné operácie: 1. zlúčením alebo splynutím dvoch alebo viacerých samostatných podnikateľov, 2. získaním priamej alebo nepriamej kontroly jedným podnikateľom alebo viacerými nad podnikom alebo nad časťou podniku iného podnikateľa alebo podnikateľov, 3. vytvorením spoločného podniku spoločne kontrolovaného dvoma alebo viacerými podnikateľmi. Varianty koncentrácie. Negatívne vymedzenie koncentrácie.