Bazilej II - Bešinová, Zuzana
Podstata a prínos Bazilej II - lepšie riadenie rizík a efektívnejšie využívanie kapitálu bánk. Bazilej II zavádza nové štandardy a nové požiadavky pravidiel na finančné inštitúcie, čím má zabezpečiť ich väčšiu stabilitu. Zároveň zjednocuje postupy bankového dohľadu v jednotlivých krajinách. Tri piliere Bazilej II. Dôvody pre vznik Bazilej II.