Implementácia akruálneho účtovníctva vo verejnej správe ako súčasť reformy riadenia verejných financií na Slovensku - Šabíková, Ingrid
Novelizácia zákona o účtovníctve, ktorá sa dotýka uplatňovania medzinárodných štandardov pre finančné vykazovanie (IFRS) pre vymedzené subjekty, harmonizácie účtovníctva v SR a vytvorenia priestoru pre zavedenie medzinárodných účtovných štandardov pre verejný sektor (IPSAS). Projekt zavedenia jednotného štátneho účtovníctva a výkazníctva. Zmeny v metodike účtovníctva a výkazníctva štátnej správy a samosprávy. Porovnanie účtovej osnovy pre RO a PO a účtovej osnovy pre podnikateľov. Zjednodušená forma súvahy podľa novej legislatívy. Zjednodušená forma výkazu ziskov a strát podľa novej legislatívy.