Zmenka ako cenný papier a platobný prostriedok z účtovného a daňového hľadiska - Jurčíková, Božena
Charakter zmenky ako cenného papiera. Zmenka ako nástroj získania zmenkového úveru. Klasifikácia zmeniek. Spôsob účtovania zmenky v nadväznosti na základ dane v podvojnom účtovníctve. Vplyv zmenky ako platobného prostriedku na základ dane u dĺžnika a u veriteľa. Zmenka ako dlžný cenný papier. Spôsob účtovania zmenky v nadväznosti na základ dane v jednoduchom účtovníctve.