Čo je viac - zisk alebo cash flow? - Markovič, Peter, 1974-
Ciele podniku v trhovo orientovanom prostredí: likvidita, rentabilita a stabilita. Hodnotenie podnikovej likvidity podľa ukazovateľov: pohotová likvidita, bežná likvidita, celková likvidita a čistý pracovný kapitál. Ukazovateľ cash flow. Hodnotenie likvidity podniku podľa výsledku hospodárenia. Zisk z hľadiska podniku a z hľadiska štátu. Adekvátnosť zisku vo vzťahu k vynaloženým zdrojom - rentabilita. Ukazovatele rentability. Praktický príklad.