Investičná činnosť životných poisťovní - Krátka, Zuzana, 1968-
Charakteristická črta životného poistenia - príjem poistného predchádza výplate poistného plnenia niekedy aj o desiatky rokov. Časový posun medzi príjmami poistného a poistným plnením a z toho vyplývajúca potreba tvorby technických rezerv poisťovne. Investičná činnosť poisťovní z technických rezerv. Dodržiavanie zásady bezpečnosti, rentability, likvidity a diverzifikácie. Riziko investičného portfólia. Výnosovosť investícií. Základné fázy procesu investovania v poisťovníctve.