Ekonomický rast - cieľ a prostriedok hospodárskej politiky - Blašková, Mária
Úvahy o ekonomickom raste, najmä z hľadiska jeho kvantitatívneho vykazovania a kvalitatívneho účinku na človeka a prosperitu spoločnosti. Súvislosti globalizačného procesu, ktorý ponúka nové príležitosti, ale aj ohrozenia perspektívy dlhodobého ekonomického rastu Slovenska. Význam poznatkov pre budúcnosť každého štátu. Ekonomický rast ako prostriedok pre aktérov hospodárskej politiky štátu tak, že opatrenia nasmeruje nielen na rast ekonomiky, ale aj na starostlivosť o človeka, jeho vzdelanie, zdravie, kultúru a istoty.