Niektoré prístupy k teóriám konkurencie, súťaživosti a protimonopolnej politiky - Tokárová, Mária
Analýza konkurencie a súťaživosti. Školy ekonomického myslenia, jednotlivé koncepcie teórií konkurencie a ich vývoj. Na problém, akú konkrétnu podobu by malo mať konkurenčné prostredie a aké nástroje na dosiahnutie žiaduceho stavu by mali byť použité, existujú rozdielne názory, rozdielne teoretické koncepcie, ktoré majú svoje prednosti a nedostatky. Poukázanie na skutočnosť, že praktická politika tvorby konkurenčného prostredia sa nevytvára na základe jedinej teoretickej koncepcie, na rôznorodosť prístupov od najstarších čias až po súčasné výzvy v tejto oblasti.