Vývoj likvidity bankového sektora v eurozóne v súvislosti s americkou hypotekárnou krízou - Kotlebová, Jana, 1969-
Finančné krízy v ekonomickej teórii. Klasifikácia modelov finančných kríz. Frekvencia finančných kríz. Riadenie likvidity v eurozóne z pohľadu Eurosystému.