Zmena v procese získavania zamestnancov vplyvom zmien na trhu práce - Ďurišová, Soňa, 1983-
Získavanie zamestnancov sa stáva strategickým pre budovanie pracovného potenciálu podniku. Proces získavania zamestnancov sa nezmenil iba nástupom nových technológií, výrazný vplyv má zmena v dynamike trhu práce a rast dopytu po pracovnej sile. Podniky musia komunikáciu voľných pracovných miest marketingovo zamerať na špecifické cieľové skupiny pre dosiahnutie vyššej efektivity a rast kvality súboru uchádzačov o pracovné miesta podniku. Na význame naberá personálny marketing, budovanie zamestnávateľskej povesti, dôležitá je dlhodobosť a strategickosť aktivít získavania zamestnancov.