Analýza faktorov tvoriacich predpoklad ekonomického rastu a jeho ukazovateľov - Valach, Matej
Ekonomický rast je jedným zo základných predpokladov rozvoja nielen jednotlivca, ale aj celej ľudskej spoločnosti. Extenzívny rast a rozvoj je v súčasnosti vo vyspelých ekonomikách často už značne využitý a pozornosť sa čoraz viac sústreďuje na rast intenzívny. Ide o rast, keď vďaka zlepšovaniu techniky, vedomostí a tým aj produktivity práce možno vyrobiť viac statkov a služieb, využitím rovnakého množstva práce. Analýza vývoja faktorov tvoriacich predpoklady ekonomického rastu, konkrétnych ukazovateľov a porovnanie Slovenska s Európskymi krajinami.