Antecedens of foresight in first phase of globalization - Jemala, Marek
Predvídanie sa stalo jedným z najpopulárnejších nástrojov strategického plánovania. Príspevok definuje predvídanie v prvej fáze globalizácie v rozličných krajinách. Cieľom je identifikovať predvídanie v čase historických udalostí a odlíšiť ho od predpovedí.