Ekonomická sloboda ako faktor dlhodobého ekonomického rastu SR - Ferenc, Peter
Stručný náhľad na dôležitosť ekonomickej slobody ako jedného z faktorov makroekonomického vývoja. Výsledky výskumu kanadského Fraser Institute potvrdzujú, že s vyššou ekonomickou slobodou sa spája rast prosperity pre všetkých, znižovanie chudoby, rast iných slobôd a tiež zlepšovanie kvality života. Meranie ekonomickej slobody. Vybrané výsledky skúmania závislostí medzi ekonomickou slobodou a inými ekonomickými ukazovateľmi.