Multinacionálne podniky - Bírošíková, Marcela
Globalizácia sa prejavuje aj rastom multinacionálnych spoločností. Vplyv multinacionálnych spoločností na ekonomiku krajín. Motívy priameho investovania. Vývoj multinacionálnych spoločností. Finančný manažment v multinacionálnych podnikoch. Kapitálová štruktúra, kapitálové rozpočtovanie, dlhodobé financovanie, manažment pracovného kapitálu. Základné úlohy medzinárodného finančného manažmentu. Riziká v medzinárodnom podnikaní - komerčné, menové riziká.