Vedecká príprava vysokoškolských študentov a učiteľov na začiatku 21. storočia (vybrané otázky na príklade NHF EU v Bratislave) - Gonda, Vladimír
Zameranie sa na stručnú charakteristiku školských, záverečných a vedecko-kvalifikačných prác študentov, ktoré sa vyznačujú rôznym stupňom „vedeckosti“, problematiku doktorandského štúdia, ktorého úlohou je výchova mladých vedeckých kádrov, otázky kvalifikačného rastu, vedeckovýskumnej činnosti a rozmanité formy prezentácie jej výsledkov, problémy hodnotenia kvality vedeckej práce, motivačné aktivity uplatňované na podporu výskumu a publikačnej činnosti na NHF, resp. EU v Bratislave a iné.