Synchronizácia ekonomického cyklu Slovenskej republiky a eurozóny - Novák, Marcel, 1979-
Posúdenie súčasného stavu synchronizácie ekonomického cyklu Slovenskej republiky a eurozóny. Analýza hlavných faktorov, ktoré môžu ovplyvniť výslednú synchronizáciu cyklov, koreláciu dopytových a ponukových šokov, ako aj na konvergenciu ekonomického cyklu SR a eurozóny. SR dosiahla jedinú pozitívnu koreláciu, a to koreláciu s Českou republikou, čo svedčí o slabšej synchronizácii nášho ekonomického cyklu aj s eurozónou.