Interkultúrna komunikácia - nová dimenzia ekonomickej a medzinárodnej spolupráce - Bláhová, Mária
Globalizovaná spoločnosť a potreba komunikácie a spolupráce s ľuďmi z rôzneho kultúrneho prostredia. Skracovanie vzdialeností vďaka telekomunikačnej technike. Novodobí dobyvatelia. Multikulturalizmus a globalizácia. Migrácia obyvateľstva. Podoba multikulturalizmu v USA. Imigrácia spojená s asimiláciou. Tolerancia voči menšinám - prejav kultúrnej vyspelosti národa. Potreba interkultúrnej komunikácie.