Kultúrne a komunikačné aspekty medzinárodných obchodných rokovaní - Némethová, Ildikó, 1974-
Zintenzívnenie hospodárskych vzťahov, politická a ekonomická integrácia s Európskou úniou a globalizácia kladú čoraz väčší dôraz na nevyhnutnosť medzinárodných rokovaní v podnikateľskej oblasti na Slovensku. Kultúrna rôznorodosť každej spoločnosti má rozhodujúci vplyv na medzinárodné rokovania a práve preto cieľom tohto článku je venovať pozornosť kultúre a oceniť vplyv národnej kultúrnej dimenzie v správaní sa a vo vnímaní osôb zúčastňujúcich sa procesu obchodovania.