Vzdelávanie Rómov - v regiónoch SR - Vlčková, Viera
Vývoj počtu rómskeho obyvateľstva a ich priestorové rozmiestnenie v SR. Odhad počtu rómskeho obyvateľstva. Vzdelanostná úroveň. Dôvody nízkej úspešnosti rómskych žiakov na základných školách. Stredné a vysoké školy. Medzinárodné skúsenosti v oblasti zlepšovania prístupu k vzdelávaniu Rómov a nové projekty.