Regionálny rozmer informačných a komunikačných technológií prípadová štúdia IT centier v SR - Pástor, Rudolf
Sektor IKT na Slovensku v súčasnosti zaznamenáva výrazný rast, najmä vďaka zahraničným investíciám. Prichádzajúce medzinárodné IKT firmy na Slovensku hľadajú predovšetkým rovnováhu medzi úrovňou nákladov a kvalitou služieb, čo znamená medzi úrovňou miezd a kvalifikáciou obyvateľstva. Autor sa v príspevku zameriava na regionálnu dimenziu IKT, konkrétne na súčasný stav relokácie IT činností na Slovensko, predovšetkým IT centier v regiónoch Bratislavy a Košíc.