K terminológii v preklade - Lapšanský, Ladislav
Preklad v procese výučby odborného jazyka. Štylistika prekladu. Jazyk ako spoľahlivý ukazovateľ komunikácie. Terminologiská stránka prekladu ako analytický proces. Terminológia vyžaduje nespornosť a ustálenosť v rámci domáceho kontextu. Terminológia má svoje miesto aj pri tvorbe zmlúv a vyjadrovaní zmluvnej vôle.