Štandardizácia, transparentnosť a benchmarking v nadobudnutých jazykových kompetentnostiach - Šajgalíková, Helena
Nutnosť identifikovať štandardy ovládania cudzieho jazyka, nevyhnutné pre stanovenie cieľov osvojovania si jazyka, pre identifikáciu vhodnosti, nevhodnosti, kvality či nekvality ponúkaného jazykového programu. Medzinárodný výskumný projekt Transparentnosť v nadobudnutých jazykových kompetentnostiach - jeho ciele, metodika výskumu a predbežné výsledky výskumu.