Skúsenosti z vyučovania anglického jazyka na strednej a vysokej škole - Kachničová, Ľubica
Autorky sa v príspevku zamýšľajú nad rôznymi aspektami vyučovania anglického odborného jazyka na vysokej škole a anglického všeobecného jazyka na strednej škole, pričom vychádzajú z vlastnej pedagogickej praxe. Priebeh seminárov, uspokojivé i menej uspokojivé faktory ovplyvňujúce úspešnosť práce zo strany učiteľa ako aj zo strany študenta. Kontinuita medzi strednou a vysokou školou. Testy, ich štruktúra, typy zadaní a ich vyhodnotenie. Najčastejšie problémy pri prechode zo strednej na vysokú školu. Porovnanie výučby anglického jazyka na chemickotechnologickej fakulte UK a Ekonomickej univerzite v Bratislave. Návrhy na zlepšenie výučby.