Podnikateľské prostredie v SR - podmienky a výsledky - Šúbertová, Elena
Umiestnenie Slovenskej republiky v kvalite podnikateľského prostredia podľa správy Svetovej banky. Problematika daňových subjektov v SR. Priame dane v SR - dane z príjmov fyzických osôb a dane z príjmov právnických osôb. Miestne dane. Nepriame dane v SR - daň z pridanej hodnoty, spotrebné dane. Porovnanie sadzieb spotrebných daní v EÚ a v SR. Problémy a východiská malých a stredných podnikov v stavebníctve. Problémy podnikateľov všeobecne a v stavebníctve osobitne. Východiská pre podnikateľov.