Spektrum prístupov k systému kalkulácií v slovenskej a nemeckej literatúre - Foltínová, Alžbeta
Porovnanie súčasnej úrovne rozvoja princípov nákladového kontrolingu v slovenskej a nemeckej literatúre. Koncepcia nákladového kontrolingu v nemeckej literatúre. Rôznorodosť názorov na vymedzenie druhov kalkulácií. Porovnanie tradičných a konštrukčných kalkulácií. Metódy stanovenia nákladov na jednotku výkonu. Elementárne kalkulačné metódy podľa Wöhe a Döringa.