Economic analysis of the EU performance and principal problems - Husár, Jaroslav
Európska únia prechádza náročným obdobím. Viaceré ekonomiky majú výrazne nižší HDP per capita ako pôvodné krajiny. V posledných dvoch rokoch vykazuje iba mierny ekonomický rast. Krajiny, ktoré pristúpili k EÚ v posledných 2 rokoch nedosahujú výkonnosť, ktorú si vyžaduje súčasné fungovanie moderného ekonomického systému. V stati sú pojednávané mnohé problémy temer všetkých ekonomík EÚ.