Efektívnosť konkurencie, jej formy a vplyv na úspešnosť podniku - Kissová, Jana, 1979-
Konkurencia - definovanie. Konkurencia ako proces a ako stav. Konkurencia a jej formy - úplná a neúplná. Formy neúplnej konkurencie - monopol, monopolistická konkurencia, oligopolná konkurencia. Ďalšie formy - konkurencia medzi spotrebiteľmi, medzi výrobcami (poskytovateľmi služieb), konkurencia medzi ponukou a dopytom. Vplyv konkurencie na úspešnosť podniku. Identifikácia konkurencie na štyroch úrovniach. Štyri profily reagovania konkurenta.