Vybrané metódy vedenia ľudí a ich využitie v podnikoch pôsobiacich v Slovenskej republike - Priečková, Katarína, 1983-
Vedenie ľudí - základná náplň práce manažéra sa interpretuje ako schopnosť, či umenie vedúcich pracovníkov viesť, usmerňovať, stimulovať a motivovať pracovníkov ku kvalitnému, aktívnemu a tvorivému plneniu úloh. Metóda vedenia je uvedomelý a cieľavedomý postup, ktorým sa manažér (vedúci) snaží viesť vedeného (podriadený, kolega) k úspešnému splneniu úlohy prípadne cieľa. Charakteristika vybraných metód vedenia ľudí.- asistovanie, demonštrovanie, diskusia, porada , mentorovanie , poverovanie úlohami, koučing, e-manažment, inštruktáž. Frekvencia využitia vybraných metód vedenia ľudí v podnikoch v SR v percentách a pomocou štatistických ukazovateľov.