Predpoklad racionality v ekonómii - Šinský, Michal
Zaradenie ekonómie do skupiny spoločenských vied generuje polemiku a diskusiu o postavení a definícii pojmu racionalita v ekonomickej teórii. Nejednotnosť pohľadov ekonómov, filozofov a psychológov pri napĺňaní pojmu racionálnosť. Od klasickej teórie ekonómie k filozofii. Matematický prístup, prístup psychológie. Definície racionality. Čo v ekonómii znamená pojem racionalita.