K potrebe výskumu diplomacie - európske súvislosti - Rusiňák, Peter
Problematika diplomatickej služby. Vzťah medzi zahraničnou politikou a diplomaciou štátu a diplomatickou službou Európskej únie, s vytvorením ktorej počíta Lisabonská zmluva. Identifikácia kompetencií Vysokého predstaviteľa pre zahraničné veci a bezpečnostná politika a problémy, ktoré súvisia s vytvorením EEAS.