Náčrt povahy a poslania energie v spoločnosti - Choluj, Vladimír
Societa, kultúra a energia. Energia ako kultúrna sila. Možnosti a ohraničenia, dostatok energie človeka a society. Hodnotové súvislosti a hospodárenie s energiou