Francúzsko-nemecké zmierenie ako predpoklad integrácie Európy - Greguš, Peter
Historické korene nevraživosti medzi Nemeckom a Francúzskom. Dvojaké chápanie pojmu národ. Situácia po Druhej svetovej vojne. Počiatky zmierovacieho procesu.