Odkaz česko-slovenského obrodného procesu z roku 1968 - Greguš, Peter
Dátum 21. august 1968 spojený s inváziou armád Varšavskej zmluvy do Československa. Pomoc pred hroziacou krvavou kontrarevolúciou - oficiálne odôvodnenie. Hlavné slovo v politike - KSČ. Úloha vedecko-technického rozvoja. NEP - nová ekonomická politika v ZSSR. Leonid Brežnev - tvorca systému neostalinizmu. Vojenská intervencia v r. 1968 - potvrdenie neživotaschopnosti stalinizmu.