O teoretických aspektoch chápania bezpečnosti v činnosti zastupiteľského úradu - Škvrnda, František
Význam a základné aspekty bezpečnostnej činnosti zastupiteľského úradu. Súčasné teoretické chépanie bezpečnosti a jeho význam pre poznávanie bezpečnostných aspektov činnosti zastupiteľského úradu. Metodologické aspekty skúmania bezpečnosti a bezpečnostných činností v podmienkach zastupiteľského úradu. Systémy bezpečnosti ZÚ vybbraných krajín.