K otázke výskumu nových trendov a zmien v diplomacii - Weiss, Peter
Dôvody zvýšeného záujmu o adaptáciu slovenskej diplomacie na nové trendy po začlenení Slovenskej republiky do EÚ a NATO a vytváraniu predpokladov pre reflexiu a sebareflexiu slovenskej zahraničnej služby. Analýza historicky podmienených deficitov slovenského výskumu medzinárodných vzťahov a diplomacie.