Otázka vzťahov globalizácie a regionálneho rozvoja - Dubcová, Gabriela, 1968-
Základné atribúty globalizácie a regionalizmu. Pozitívne atribúty globalizácie pre regionálny rozvoj. Negatívne prejavy globalizácie vo vzťahu k regiónom. Systémy orientované na elimináciu negatívnych prejavov globalizácie. Spoločenská zodpovednosť firiem, inštitucionalizácia a aplikácia etiky