Finančná gramotnosť - podmienka rozvoja kapitálového trhu - Piovarčiová, Veronika, 1951-
Finančná integrácia a globalizácia sa prejavuje nárastom objemu voľných finančných zdrojov, ktoré sa rýchlo presúvajú po celom svete v snahe zhodnotiť sa, rastom zložitosti a rôznorodosti nástrojov finančného trhu a nárastom poskytovateľov a sprostredkovateľov finančných služieb. Existuje veľká skupina neprofesionálnych užívateľov finančných služieb, ktorí disponujú nedostatkom jasných a zrozumiteľných informácií. Informačná a odborná asymetria finančného trhu. Nutnosť dlhodobého finančného vzdelávania.