Analýza priamych ekonomických nákladov nezamestnanosti v Slovenskej republike od roku 2004-2006 - Sobotová, Anna
Nezamestnanosť predstavuje pre spoločnosť ekonomické aj sociálne náklady a straty, najmä z hľadiska nevyužitého ľudského potenciálu, pričom analýza preukázala, že z hľadiska ekonomického ide o nezanedbateľné hodnoty. Z toho vyplýva, že treba bezpodmienečne venovať pozornosť nezamestnanosti ako takej a zároveň tiež nevyhnutné skúmať náklady a straty, ktoré vznikajú spoločnosti v dôsledku nezamestnanosti.