Fenomén novej ekonomiky - ilúzia alebo realita - Muchová, Eva, 1961-
Problematika novej ekonomiky (znalostnej ekonomiky), ktorá je predmetom mnohých protichodných názorov. Prezentácia rôznych definícií a názorov na tento jav. Univerzity ako inštitúcie, ktorých poslaním je vytvárať a rozširovať vedomosti, dôležitý prvok v znalostnej ekonomike. Inovačná kapacita ekonomiky je podmienená výdavkami na výskum a vývoj. Spojenectvo firiem s univerzitami v novej ekonomike. Zmeny, ktoré sa prejavujú vo výrobe a odvetviach sa prenášajú aj do zmien v štruktúre zamestnanosti.