Vplyv zavedenia eura na obyvateľstvo a podnikateľský sektor - Bartánusová, Milada
Prípravy SR na prijatie eura sa začali ešte pred samotným akceptovaním SR v EÚ. Na základe splnenia maastrichtských kritérií Slovensko bude uskutočňovať bezhotovostné a hotovostné operácie v euro už 1. januára 2009. Vplyv zavedenia eura na podnikateľský sektor a obyvateľstvo. Riziko a neistota vplyvom zavedenia eura, ale aj očakávané spochybnenia výhod zo zavedenia eura. Nedodržiavanie Paktu stability a rastu je príkladom nedodržiavania podmienok a aj tento ukazovateľ vplýva na zvýšenie nedôvery medzi krajinami.