Faktory ekonomického rastu (stará verzus nová ekonomika) - Lisý, Ján
Charakteristika základných rozdielov faktorov ekonomického rastu v starej a novej ekonomike. V starej ekonomike rozhodujúce boli extenzívne, kvantitatívne faktory rastu. V novej ekonomike zdrojom ekonomického rastu sú intenzívne, kvalitatívne faktory ekonomického rastu: ľudský kapitál a znalosti, informácie a moderné informačné technológie, technologické zmeny a inovácie, výsledky vedy a výskumu.