Slovensko v EMÚ - Sobek, Otto
Problematika vstupu Slovenska do menovej únie. Snahy o vytvorenie Európskej menovej únie sa v ekonomickej teórii nestretli s bezvýhradným súhlasom. Argumenty, že budúca oblasť EMÚ nie je optimálnou menovou oblasťou v zmysle ekonomickej teórie, a preto nemá šancu na úspešné fungovanie. Európska menová únia je neistý experiment, ktorého budúcnosť nevedia spoľahlivo predpovedať ani najskúsenejší prognostici.