Finanční deriváty v ekonomice firem - Šturc, Boris, 1961-
Základné výhody a nevýhody využitia finančných derivátov pre riadenie finančných tokoch firiem. Vytvorenie modelov kedy je potrebné a kedy nie je potrebné riešiť problém devízovej expozície firmy a jej zaistenie proti kurzovému riziku. Porovnanie teoretickej situácie irelevancie hedgingu a možnej praktickej situácie, v ktorej sa môže firma ocitnúť.