Globalizácia a interkultúrne myslenie - Peczeová, Eleonóra
Hospodárska globalizácia a integrácia znamenajú aj kultúrnu globalizáciu, pri ktorej často dochádza k ostrému stretu a konfrontácii úplne odlišných kultúr, čo firmám s medzinárodným osadenstvom spôsobuje nemalé problémy. Autorky analyzujú základné predpoklady úspešného fungovania v oblasti iných kultúr, ako sú interkultúrne myslenie a interkultúrna komunikácia, ďalej jednotlivé aspekty interkultúrnej kompetentnosti.