Tvorba a používanie opravných položiek - Vépyová, Mária
Zákon č. 431/2002 Z. z. o účtovníctve. Tvorba opravných položiek. Druhy opravných položiek. Opravná položka k dlhodobému nehmotnému majetku a k dlhodobému hmotnému majetku. Opravná položka k nedokončenému dlhodobému nehmotnému majetku. Opravná položka k poskytnutým preddavkom na dlhodobý majetok. Opravná položka k dlhodobému finančnému majetku, k nadobudnutému majetku, k materiálu, k nedokončenej výrobe, k výrobkom, k tovaru, ku krátkodobému finančnému majetku, k pohľadávkam. Účtovanie a čerpanie opravných položiek.