Medzinárodné vzťahy ako jedna z inštitucionálnych foriem teórie regulovania - Přívarová, Magdaléna, 1955-
Zrod teórie regulovania. Historicky usporiadaná svetová ekonomika. Medzinárodná migrácia pracovných síl. Únik mozgov a kaskádovitý efekt. Dopady úniku mozgov na rozvojové krajiny.